Matar paneer| matar paneer without paneer|

 


Helloooooooo foodies hope all of u are doing well. Here's a very interesting recipe for all of you. Today's recipe is about "matar paneer😍". But here's a twist in the dish, the dish is matar paneer but without paneer. 😂yeah, you heard it right. So check out the recipe to know what I use instead of paneer. 




So, let's start with the ingredients --

1. Green peas 100 gram, two medium-sized potatoes, 5-6 egg, one medium-sized onion, green Mirchi 2-3, salt, turmeric, and spices. 


First of all, we will make paneer. 

1. Take a bowl and break all the egg now add salt and mix it. Make a mixture. 

2. Now wrap the mixture in a packet or polythene. 

3. Take a kadhai on high flame add 2 cups of water. 

4. Add the filled packet and put a lid. 

5. Boil it for 20-25 minutes. 

6. Take out the plastic in a bowl and keep it in freeze. 

7. And add pressure on the paneer to make it a shape. 

8. Freeze till 1-2 hours. 


Now. 

1. Take out the paneer from plastic and cut it into cubes. 

2. Chopp all the veggies into small pieces. 

3. Take a kadhai and pour one cup of refined oil. 

3. Now put chopped veggies, green peas, and paneer cubes. 

4. Add one tablespoon salt, one tablespoon turmeric, Mirchi powder, and spices. 

5. Fry till it becomes golden brown.

6. Pour half a cup of water.

7. Put a lid until 5-6 minutes. 

8. And yeah it's ready. 

9. Serve it as your style. 


You can try this dish with rice, chappati anything. So, enjoy 😉.


It was a very easy recipe, hope all of u like it. 


Thanks for your valuable time. If you like the recipe share it with your friends and family. 



Hellooooooofoodies आशा करते हैं कि आप सभी अच्छा कर रहे होंगे। यहाँ आप सभी के लिए एक बहुत ही रोचक रेसिपी है। आज की रेसिपी "मटर पनीर" के बारे में है। लेकिन यहां डिश में एक ट्विस्ट है, डिश है मटर पनीर लेकिन बिना पनीर के। जी हाँ, आप सही सुन रहे हैं। तो पनीर के बजाय मैं क्या उपयोग करती हूं, यह जानने के लिए नुस्खा देखें।




तो चलिए शुरू करते हैं सामग्री से-

1. हरी मटर 100 ग्राम, दो मध्यम आकार के आलू, 5-6 अंडे, एक मध्यम आकार का प्याज, हरी मिर्च 2-3, नमक, हल्दी और मसाले।


सबसे पहले हम पनीर बनाएंगे,

1. एक बाउल लें और सारे अंडे तोड़ लें, अब नमक डालकर मिला लें। मिश्रण बना लें।

2. अब इस मिश्रण को किसी पैकेट या पॉलिथीन में लपेट लें.

3. एक कढ़ाई में तेज आंच पर 2 कप पानी डालें।

4. भरा हुआ पैकेट डालें और ढक्कन लगा दें।

5. इसे 20-25 मिनट तक उबालें।

6. प्लास्टिक को प्याले में निकाल कर फ्रीज में रख दीजिए.

7. और पनीर को आकार देने के लिए उस पर दबाव डालें।

8. 1-2 घंटे तक फ्रीज करें।


अब ,

1. पनीर को प्लास्टिक से निकाल कर क्यूब्स में काट लें.

2. सभी सब्जियों को छोटे-छोटे टुकड़ों में काट लें।

3. एक कढ़ाई लें और उसमें एक कप रिफाइंड तेल डालें।

3. अब कटी हुई सब्जियां, मटर के दाने और पनीर के टुकड़े डाल दें।

4. एक बड़ा चम्मच नमक, एक बड़ा चम्मच हल्दी, मिर्ची पाउडर और मसाले डालें।

5. सुनहरा भूरा होने तक भूनें।

6. आधा कप पानी डालें।

7. 5-6 मिनट तक ढक्कन लगा दें।

8. और हाँ यह तैयार है।

9. इसे अपने स्टाइल के अनुसार सर्व करें।


इस डिश को आप चावल, चपाती किसी भी चीज के साथ ट्राई कर सकते हैं. तो, आनंद लें .

यह बहुत ही आसान रेसिपी थी, उम्मीद है आप सभी को पसंद आएगी।

आपके बहुमूल्य समय के लिए धन्यवाद। अगर आपको रेसिपी पसंद आए तो इसे अपने दोस्तों और परिवार के साथ शेयर करें।

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