Fish curry

 


Helloooooooo foodies hope all of u are doing well. Today's recipe is "Fish curry". 



 So, let's start with the ingredients --

1. Two small sized chopped onion, two teaspoon Ginger - garlic paste, three chopped green mirchi, one medium sized chopped boiled potato, 100 gm anchovy/moa/mua fish.


Now, 

1. Take a kadhai on high flame pour one cup of refined oil. 

2. Add one teaspoon of turmeric powder. 

3. Add the fishes and fry till it turned into golden brown. 

4. Take it out. 

5. Now fry the boiled potatoes in same way. 

6. And take it out. 

7. Now add all the chopped vegies in the kadhai. 

8. Now take a bowl and pour some kola/kol khar. 

9. Now put the fried fishes and potatoes into it. 

10. Keep stirring till 1-2 minutes. 

11. Pour the kola/kol khar and one-two bowl water. 

12. Add spices. 

13. Put a lid for two-Three minutes. 


And our dish is ready to it. Serve it in a bowl and enjoy 😉. 



Thanks for your valuable time, if you like my recipe try it once. 


Hellooooooofoodies आशा करते हैं कि आप सभी अच्छा कर रहे होंगे। आज की रेसिपी है "फिश करी"।


 तो चलिए शुरू करते हैं सामग्री से-

1. दो छोटे आकार के कटे प्याज, दो चम्मच अदरक-लहसुन का पेस्ट, तीन कटी हुई हरी मिर्च, एक मध्यम आकार का कटा हुआ उबला आलू, 100 ग्राम एंकोवी/मोआ/मुआ मछली।


अब क,

1. एक कढ़ाई में तेज आंच पर एक कप रिफाइंड तेल डालें।

2. एक चम्मच हल्दी पाउडर डालें।

3. मछली डालकर सुनहरा होने तक भूनें।

4. इसे बाहर निकालो।

5. अब इसी तरह उबले हुए आलू को तल लें.

6. और निकाल लें।

7. अब कढ़ाई में सारी कटी हुई सब्जियाँ डालें।

8. अब एक बाउल लें और उसमें थोडा़ सा कोला/कोल खार डालें।

9. अब इसमें तली हुई मछली और आलू डाल दीजिए.

10. 1-2 मिनिट तक चलाते रहें.

11. कोला/कोल खार और एक-दो कटोरी पानी डालें।

12. मसाले डालें।

13. दो-तीन मिनट के लिए ढक्कन लगा दें।

और हमारी डिश इसके लिए तैयार है। इसे प्याले में परोसिये और का आनंद लीजिये.

आपके कीमती समय के लिए धन्यवाद, अगर आपको मेरी रेसिपी पसंद आई हो तो इसे एक बार जरूर ट्राई करें।

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