Helloooooooo foodies hope all of u are doing well. Here's a very interesting recipe for all of you. Today's recipe is about "pakora 😍". We all love to eat pakora with chai. It's a very interesting combination for all the Indians. And when it's raining then mashallah😍. Okay without any delay let's start 😊.
Ingredients --
1. One cup rice, one cup orange lentils, one cup yellow split peas, two medium-sized onion, two teaspoon salt, and spices.
Now,
1. Make a powder from the rice, orange lentils, and split peas.
2. Chop the Onion.
3. Take a bowl and add the powdered mixture and chopped onion.
4. Add two teaspoons of salt and spices.
5. Pour half cup water and make a better.
6. Mix it well.
7. Take a kadhai or pan on high flame.
8. Pour one cup of refined oil.
9. Add the butter with a spoon on the hot oil.
10. Fry till golden brown.
Yeah, our crispy-crunchy simple pakora is ready, serve it on a plate with chutney or sauce and enjoy 😉.
Thanks for your valuable time, if you like my recipe try it once.
Hellooooooofoodies आशा करते हैं कि आप सभी अच्छा कर रहे होंगे। यहाँ आप सभी के लिए एक बहुत ही रोचक रेसिपी है। आज की रेसिपी "पकोड़े " के बारे में है। चाय के साथ पकोड़े खाना हम सभी को बहुत पसंद होता है. यह सभी भारतीयों के लिए एक बहुत ही दिलचस्प संयोजन है। और जब बारिश हो रही हो तो माशाअल्लाह। ठीक है बिना देर किए चलिए शुरू करते हैं .
सामग्री --
1. एक कप चावल, एक कप संतरे की दाल, एक कप पीली मटर, दो मध्यम आकार की प्याज, दो चम्मच नमक और मसाले।
अब,
1. चावल, संतरे की दाल और मटर के दाने का पाउडर बना लें।
2. प्याज को काट लें।
3. बाउल लें और उसमें पिसा हुआ मिश्रण और कटा हुआ प्याज डालें।
4. दो चम्मच नमक और मसाले डालें।
5. आधा कप पानी डालिये और बेहतर बना लीजिये.
6. इसे अच्छे से मिलाएं।
7. तेज आंच पर एक कढ़ाई या पैन लें।
8. एक कप रिफाइंड तेल डालें।
9. गरम तेल में चम्मच से बेटर डाल दें।
10. सुनहरा भूरा होने तक तलें।
जी हाँ, हमारे कुरकुरे कुरकुरे सिंपल पकोड़े तैयार हैं, इसे प्लेट में चटनी या सॉस के साथ परोसें और आनंद लें.
आपके कीमती समय के लिए टैंक, अगर आपको मेरी रेसिपी पसंद आती है तो इसे एक बार जरूर ट्राई करें।
0 Comments