Restaurantstyle chicken pakora
Helloooooooo foodies hope all of u are doing well. Today's recipe is "Restaurantstyle chicken pakora ".
So, let's start with the ingredients --
1. 700 gram chicken, suji one cup, salt one teaspoon, turmeric one teaspoon, black pepper one teaspoon, cumin and coriander seeds powder one teaspoon, ginger garlic paste one teaspoon, shimla Mirchi powder one teaspoon, kashmiri lal mirchi powder one teaspoon.
Now,
1. Take a bowl and add the chicken now add all the ingredients with one teaspoon of baking powder and mix with water.
2. Now take a kadhai on high flame and pour two cups of mustered oil.
3. Now take a spoon and put the chicken pieces one by one on hot oil and fry till golden brown.
4. Now serve it in a bowl or plate.
And our dish is ready to eat enjoy 😉.
Thanks for your valuable time, if you like my recipe try it once.
Hellooooooofoodies आशा करते हैं कि आप सभी अच्छा कर रहे होंगे। आज की रेसिपी है "रेस्तरां स्टाइल चिकन पकोड़े"।
तो चलिए शुरू करते हैं सामग्री से-
1. 700 ग्राम चिकन, सूजी एक कप, नमक एक चम्मच, हल्दी एक चम्मच, काली मिर्च एक चम्मच, जीरा और धनिया पाउडर एक चम्मच, अदरक लहसुन का पेस्ट एक चम्मच, शिमला मिर्च पाउडर एक चम्मच, कश्मीरी लाल मिर्ची पाउडर एक चम्मच।
अब क,
1. एक बाउल लें और उसमें चिकन डालें अब एक चम्मच बेकिंग पाउडर के साथ सभी सामग्री डालें और पानी के साथ मिलाएँ।
2. अब तेज आंच पर एक कढ़ाई लें और उसमें दो कप सरसों का तेल डालें।
3. अब एक चम्मच लें और चिकन के टुकड़ों को एक-एक करके गर्म तेल में डालकर सुनहरा होने तक तल लें.
4. अब इसे किसी प्याले या प्लेट में निकाल कर सर्व करें.
और हमारी डिश खाने के लिए तैयार है का आनंद लीजिये.
आपके कीमती समय के लिए धन्यवाद, अगर आपको मेरी रेसिपी पसंद आई हो तो इसे एक बार जरूर ट्राई करें।
0 Comments