Steamed rice cake


Helloooooooo foodies hope all of u are doing well. Today's recipe is "steamed rice cake". 



 So, let's start with the ingredients --

1. Rice flour 1/2 kg , jaggery 100 gm, baking powder one teaspoon, sugar 2 teaspoon, 


Now, 

1. Take the rice flour in a bowl and add all the ingredients now pour little amount of water and mix well. 

2. Now take a chakni and fill it with the better. 

3.  Now put a cooker on high flame gas and pour two cups of water. Pit the lid. Make sure to take out the whistle.

4. Put the chakni on the cooker till 5-6 minutes. 

5. And our dish is ready. 

6. Take it out in a plate. 

And enjoy 😉.


Thanks for your valuable time, if you like my recipe try it once. 


Hellooooooofoodies आशा करते हैं कि आप सभी अच्छा कर रहे होंगे।  आज की रेसिपी है "स्टीम्ड राइस केक"।


  तो चलिए शुरू करते हैं सामग्री से-

 1. चावल का आटा 1/2 किलो, गुड़ 100 ग्राम, बेकिंग पाउडर एक चम्मच, चीनी 2 चम्मच,


 अब क,

 1. चावल के आटे को एक प्याले में निकालिये और सारी सामग्री डाल कर थोड़ा सा पानी डाल कर अच्छी तरह मिला लीजिये.

 2. अब एक चकनी लें और उसमें बेहतर से भरें।

 3. अब एक कुकर को तेज गैस पर रख कर दो कप पानी डाल दें.  ढक्कन लगाओ।  सीटी निकालना सुनिश्चित करें।

 4. चकनी को कुकर में 5-6 मिनिट तक रख दीजिए.

 5. और हमारी डिश बनकर तैयार है.

 6. इसे एक प्लेट में निकाल लें.

 और आनंद लें


 आपके कीमती समय के लिए धन्यवाद, अगर आपको मेरी रेसिपी पसंद आई हो तो इसे एक बार जरूर ट्राई करें।


Post a Comment

0 Comments