Helloooooooo foodies hope all of u are doing well. Today's recipe is "sooji duplex".
Now,
1. Take a kadhai on high flame pour 2 tbsp mustard oil and add 1 tbsp cumin, 1 tbsp coriander, 2 chopped green chili, one medium-sized chopped onion, 2/3 cups of gram flour, 1 teaspoon salt, 1/2 teaspoon turmeric.
2. Fry till 2-3 minutes and pour 1/4 cups of water.
3. Our stuffing is ready.
Now,
4. Take a bowl to add 1 cup sooji/Rava, 1/2 tsp chili flakes, 1 tsp salt, 2 tbsp lemon juice, 1 cup of water.
5. Mix it well and keep it rest for 10-20 minutes.
6. Now add 1/4 tsp baking soda on the better.
7. Take a pot and grease it with refined oil.
8. Now pour the better gently on it.
9. Take a big saucepan or kadhai and add water to boil on a high flame.
10. Now put the pot filled with the better on it.
11. Steam it for 15-20 minutes.
12. After well-cooked take it out.
13. Cut it into pieces after chilling.
14. Now add the stuffing over a piece and add another piece over it.
15. Do the same with all the pieces.
16. Now take a pan and pour a very little amount of oil on high flame.
17. And fry it with all four sides.
18. Serve it on a plate.
19. And our dish is ready to eat. Enjoy. 😉
Thanks for your valuable time, if you like my recipe try it once.
Hellooooooofoodies आशा करते हैं कि आप सभी अच्छा कर रहे होंगे। आज की रेसिपी है "सूजी डुप्लेक्स"।
अब क,
1. तेज आंच पर एक कढ़ाई लें उसमें 2 टेबल स्पून सरसों का तेल डालें और 1 टेबलस्पून जीरा, 1 टेबलस्पून धनिया, 2 कटी हुई हरी मिर्च, एक मध्यम आकार का कटा हुआ प्याज, 2/3 कप बेसन, 1 टीस्पून नमक, 1/2 डालें। चम्मच हल्दी।
२. २-३ मिनट तक भूनें और १/४ कप पानी डालें।
3. हमारी स्टफिंग बनकर तैयार है.
अब क,
4. एक कटोरी में 1 कप सूजी/रवा, 1/2 छोटा चम्मच चिली फ्लेक्स, 1 छोटा चम्मच नमक, 2 बड़े चम्मच नींबू का रस, 1 कप पानी डालें।
5. इसे अच्छे से मिलाकर 10-20 मिनट के लिए रख दें.
6. अब इसमें 1/4 छोटी चम्मच बेकिंग सोडा डाल दीजिए.
7. एक बर्तन लें और उसमें रिफाइंड तेल लगाकर चिकना कर लें।
8. अब इसमें धीरे से बेटर डाल दें।
9. एक बड़ा बर्तन या कढ़ाई लें और उसमें पानी डालकर तेज आंच पर उबाल लें।
10. अब इस पर बैटर से भरे बर्तन को रख दें.
11. इसे 15-20 मिनट तक स्टीम करें।
12. अच्छी तरह पकने के बाद इसे निकाल लें।
13. ठंडा होने के बाद इसे टुकड़ों में काट लें।
14. अब एक टुकड़े के ऊपर स्टफिंग डालें और उसके ऊपर दूसरा टुकड़ा डालें।
15. सभी टुकड़ों के साथ ऐसा ही करें।
16. अब एक पैन लें और उसमें तेज आंच पर थोड़ा सा तेल डालें।
17. और इसे चारों तरफ से तल लें।
18. इसे एक प्लेट में सर्व करें।
19. और हमारी डिश खाने के लिए तैयार है। का आनंद लें। 😉
आपके कीमती समय के लिए धन्यवाद, अगर आपको मेरी रेसिपी पसंद आई हो तो इसे एक बार जरूर ट्राई करें।
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